VODNE IGRARIJE

Logo osnovni oma1
omine vodne igrarije3
omine vodne igrarije1
omine vodne igrarije2

Igrarije pomenijo mešanico aktivnosti za mamico, očke in dojenčka (povezovanje mamice ali očka z dojenčkom) ob gibalnih igricah – koža na kožo, smehu, poljubčkih in dotikih, deklamacijami, pesmicami, idr.…na »suhem« ob bazenu, zatem nadaljujemo v vodi in zaključimo z nežnimi dotiki masaže-

…Čas dejavnosti izven in v bazenu se postopno spreminja…iz več časa zunaj njega…do več časa v njem..:)

Voda in dejavnosti v njej so po izjavah staršev in strokovnjakov koristne in primerne za vsakogar, prej kot začnemo s prilagajanjem, manj je strahu pred vodo in večji so užitki v njej.

Dojenčki pa v vodi uživajo, saj se počutijo domače, kajti situacija mu je znana še iz časov, ko je živel v maternici…in na ta način ga pravzaprav vrnemo v njihov prvi dom.

Od tam mu je poznan tudi občutek breztežnosti in uživa, ko ga mamica ali očka držita, da drsi in lebdi na vodni gladini.

…V kolikor ima dojenček ali malček z vodo pravi izziv in ne uživa, potem moramo kot prvo pogledati Vase, kakšne občutke imamo v stiku z vodo sami (kar nekaj naših staršev je imelo slabe izkušnje ali celo utopitev).., ali je mamici odtekla voda, ali je imel zastoj dihanja, carski rez ali je pljučni tip…ipd.., kajti tak dojenček taka srečanja v bistvu dejansko potrebuje, da se lahko spopade s preteklostjo in premaga nastali strah..:(

…Novorojenčki imajo tudi dobro razvit refleks za zaščito dihanja, samodejno namreč zadržijo zrak, če jim voda zalije obraz.., zato ste starši res lahko brezskrbni in uživate v novih mokrih dogodivščinah..:)

…Dejavnosti v vodi…krepijo pljuča in povečujejo njihovo kapaciteto, kar pozitivno vpliva v boju proti astmi, bronhitisu idr.

Prav tako načrtovane dejavnosti v vodi dojenčka »zlakotnijo«, zaradi česar ima boljši apetit in je po plavanju prijetno utrujen…zaradi česar je spanec bolj kvaliteten in posledično napredek toliko večji.

Število udeležencev je na žalost omejeno, zato priporočamo čim
prejšnje prijave na… plavanje@oma.si.

Vzemite si čas.., da se resnično spoznate, postanete najboljše verzija samih sebe in se postavite na prvo mesto..:=)
Vzemite si čas za svoje najdražje.., za drobne pozornosti.., za sladke poljube in kakšen majhen greh.., da bodo iskrice v očeh.., poiščite najboljše v ljudeh.., da odmeval bo smeh...