041 617 958

VODNE IGRARIJE

Logo osnovni oma1
omine vodne igrarije3
omine vodne igrarije1
omine vodne igrarije2

Igrarije pomenijo mešanico aktivnosti za mamico, očke in dojenčka (povezovanje mamice ali očka z dojenčkom) ob gibalnih igricah – koža na kožo, smehu, poljubčkih in dotikih, deklamacijami, pesmicami, idr.…na »suhem« ob bazenu, zatem nadaljujemo v vodi in zaključimo z nežnimi dotiki masaže-
…Čas dejavnosti izven in v bazenu se postopno spreminja…iz več časa zunaj njega…do več časa v njem..:)

Voda in dejavnosti v njej so po izjavah staršev in strokovnjakov koristne in primerne za vsakogar, prej kot začnemo s prilagajanjem, manj je strahu pred vodo in večji so užitki v njej. Dojenčki pa v vodi uživajo, saj se počutijo domače, kajti situacija mu je znana še iz časov, ko je živel v maternici…in na ta način ga pravzaprav vrnemo v njihov prvi dom. Od tam mu je poznan tudi občutek breztežnosti in uživa, ko ga mamica ali očka držita, da drsi in lebdi na vodni gladini.
…V kolikor ima dojenček ali malček z vodo pravi izziv in ne uživa, potem moramo kot prvo pogledati Vase, kakšne občutke imamo v stiku z vodo sami (kar nekaj naših staršev je imelo slabe izkušnje ali celo utopitev).., ali je mamici odtekla voda, ali je imel zastoj dihanja, carski rez ali je pljučni tip…ipd.., kajti tak dojenček taka srečanja v bistvu dejansko potrebuje, da se lahko spopade s preteklostjo in premaga nastali strah..:(
…Novorojenčki imajo tudi dobro razvit refleks za zaščito dihanja, samodejno namreč zadržijo zrak, če jim voda zalije obraz.., zato ste starši res lahko brezskrbni in uživate v novih mokrih dogodivščinah..:)
…Dejavnosti v vodi…krepijo pljuča in povečujejo njihovo kapaciteto, kar pozitivno vpliva v boju proti astmi, bronhitisu idr.
Prav tako načrtovane dejavnosti v vodi dojenčka »zlakotnijo«, zaradi česar ima boljši apetit in je po plavanju prijetno utrujen…zaradi česar je spanec bolj kvaliteten in posledično napredek toliko večji.

Ali ni naš še malce premajhen?

V kolikor ni precej mlajši od cca.7 tednov (v tujini začenjajo s šestimi tedni).., je star ravno prav.., saj mlajši, kot je dojenček…bolj sodeluje, čas prilagajanja je krajši.., prej začne razvijati in krepiti imunski sistem (prej, ko se udeležijo.., bolj so zdravi) – večja odpornost…in posledično iz druženj sprejme več pozitivnih lastnosti.., starši postanete bolj samozavestni…otrok pa hitreje napreduje.., saj program vpliva tako na gibalni, kot intelektualni razvoj.., kajti podkrepljen je z pedagoško vsebino…in v sodelovanju z nevrofizioterapevti, pediatri in Rankom Rajovičem..predsednikom Mense idr..:)

TERMINI: Pa imam čas takrat..?

 • ponedeljek ob 19 uri (OČKOVE Igrarije – očka, dojenček, mamica)- Šk. Loka
 • torek ob 17 uri (DRUŽINSKE IGRARIJE – mamica, dojenček, malček, očka) – Šk. Loka
 • sreda ob 11, 12 ali 13 uri (Dojenčki; odvisno od starosti in zasedenost skupinic) – Šk. Loka
 • torek ob 14 in 15 uro (Dojenčki; odvisno od starosti in zasedenost skupinic) – Kranj
 • torek ob 18 uri (Malčki Plavalčki od 3-7 let) – Šk. Loka
 • četrtek ob 12.13 uri (Dojenčki) – Portorož
 • ponedeljek ob 17 uri (malčki od 1-3 let) – Šk. Loka
 • sobota ob 17 ali 18 uri (malčki plavalčki od 3-6,7 let) – Šk. Loka (samostojno)
 • kadarkoli oz. po dogovoru – ON LINE ali INDIVIDUALNO

In koliko ponedeljkov, torkov ali sred, četrtkov, sobot itd. si moram rezervirati?

Druženja mamic, očkov in dojenčkov in malčkov…trajajo 10 tednov.., po enkrat na teden na določeni termin in uro, z izjemo plavalčkov, ki se družijo 12 tednov

Pa si Igrarije lahko privoščimo?

Vseh 10 ali 12 obiskov se plača pred prvim ali na sestanku ter najkasneje na prvih Igrarijah, z predhodno potrditvijo prisotnosti v višini 25 € na trr…ali v celoti.
Posamezni obiski niso mogoči.., saj program poteka po načelu postopnosti…in v zaključenih skupinah..:)
Denarja sicer ne vračamo, imajo pa “opravičljivo manjkajoči tečajniki” možnost udeležbe enega dodatnega druženja v naslednjem terminu na isto uro ali po zmožnosti v drugem kraju, zato priporočamo redno udeležbo…, ter da poskrbite, da na omenjene dni nimate posvetovalnice, pregledov kolkov, cepljenja idr..:)

Cenik je pri izbrani lokaciji.

Kako pa se lahko prijavimo?

Na plavanje@oma.si pošljete podatke:

 • ime in priimek (mamica, dojenček, očka)
 • naslov
 • gsm
 • mejl
 • rojstne podatke

Prijava na: Vodne Igrarije za dojenčke (2 – 12 mesecev)
Vodne Igrarije za malčke (od 1 – 3 let)
Plavalne Igrarije (od 3 – 7 let)

Ali enostavno izberite lokacijo in izpolnite obrazec.

Pred udeležbo:

Uredite si gmail naslov in naložite Google+..:)

Lahko kar pridemo na bazen v omenjenem času?

Ne…Za udeležbo in vključitev v skupinico.., se morate obvezno prijaviti.
To pa storite tako, da na plavanje@oma.si pošljete mejl z vsemi potrebnimi podatki in sicer:

 • ime in priimek otroka, mamice in očka
 • rojstni podatki
 • naslov
 • vsaj 2 gsm številki

Kje pa se družimo? (Lokacije)

ŠK. LOKA

Starološki bazen v Šk. Loki…Podlubnik 1C…(Iz Ljubljane po stari cesti – na glavnem križišču v Škofji Loki levo proti centru (iz Kranja desno proti centru), skozi naslednji semafor naravnost proti Selški dolini – Železniki, mimo avtobusne postaje (Nama na desni), desno in na naslednjem križišču levo… na levi strani mimo dvorane Poden, osnove šole – na levi strani; bazen je nekaj deset metrov naprej na desni strani…peljete mimo in zavijete levo na parkirišče vrtca Najdihojca oziroma parkirate pred dvorano Poden (je plačljivo)). Za zemljevid kliknite tukaj.

KRANJ

*Bazen na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju…(Ulica Tončka Dežmana 1) – nasproti pokopališča na Planini…(za Qulandijo)…Športna Dvorana Planina… Za zemljevid kliknite tukaj.

PORTOROŽ

…Terme in Wellnes Portorož… Lifeclass Hotel in spa (levo od Hotela KEMPINSKI PALACE). Za zemljevid kliknite tukaj.

Število udeležencev je na žalost omejeno, zato priporočamo čim
prejšnje prijave na… plavanje@oma.si.

Vzemite si čas.., da se resnično spoznate, postanete najboljše verzija samih sebe in se postavite na prvo mesto..:=)
Vzemite si čas za svoje najdražje.., za drobne pozornosti.., za sladke poljube in kakšen majhen greh.., da bodo iskrice v očeh.., poiščite najboljše v ljudeh.., da odmeval bo smeh...